Muaji do të jetë “Muaji i Europës 2012” në Shqipëri. Nga data 1 deri më 31 maj në Shqipëri do të mbahen një serë aktivitetesh , një pjesë e të cilëve u prezantuan sot nga ambasadori i BE-së në Tiranë, Etore Sekui nga Qendra e Informimit e Bashkimit Evropian.
Sekui tha se në kuadër të 100 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë u vendos që të mos kishte një ditë, apo një javë evropiane, por një muaj të plotë.
Ai tha se me aktivitet që do të mbahen gjatë këtij muaji synohet të sillet më afër Europë, ndërsa shtoi se, BE ka dëshirë të komunikojë me ju për ato gjera që kanë vlerë dhe që janë të rëndësishme për Bashkimin Evropian.
Disa nga aktivitete që do të mbahen gjatë këtij muaji; do të hapet qendra e informacionit të biznesit, më 9 maj do të ketë gara me biçikleta dhe vrapimi në bulevardin e Tiranës. Do të organizohet një konferencë për arkeologjinë, do të ketë një ditë ku do të mund të komunikojmë me të rinjtë shqiptarë nëpërmjet internetit, si dhe një koncert “Rock the Block”, që do të mbahet në zonën e ish- Bllokut në Tiranë.
Sekui i ka bërë thirrje shqiptarëve që të marrin pjesë pasivisht në këto aktivitete që do të nisin nga dita e nesërme, pikërisht në Qendrën për Informim të Bashkimit Evropian me një ekspozitë fotografie.
Panorama
Krijoni Kontakt